8.04.2013 г., 21:10 ч.  

Да изгряват слънца 

  Поезия » Любовна
895 0 13

Посветено на двама млади, непознати влюбени.

 

Ти гледаш след нея смирено и влюбен,

в очите ти целият свят се побрал,

умът е зает само с образа свиден…

до вчера на топчета беше играл.

Но вече си мъж. И целувките парят

невинните устни, а очите бодат

снагата на милата, погледа ваят,

сърцата на двама ви лудо туптят.

Изчезва във мрака. А тъй ти се иска

в косата ù нежно ръка да вплетеш,

и тялото крехко до теб да притискаш,

нощта да не свършва, в любовен метеж…

А стъпките нейни завиват и ето,

след малко изчезва тя, вдън тъмнина,

до утре душата ти бедно е ехо…

Отивай си, нощ! Да изгряват слънца! 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??