25.02.2007 г., 19:06 ч.

Да ме погубиш 

  Поезия
633 0 4

      Да ме погубиш

Да ме обичаш, значи да боли,
една целувка значи обещание
и всяка сълза като клетва тежи,
като нестихващо сладко страдание.
       Недей ми казва, че ме искаш лудо,
       ако не си готов да се удавиш във мига;
       не ме лъжи, че любовта е чудо -
       аз вече сляпо вярвам във това.
И не обичай, ако няма да е вечно,
докосвай ме различно всеки път;
и не докосвай, ако няма да е вечно,
ако не искаш и последния ми дъх.
      Вземи от мен каквото си поискаш -
      мечти, надежди, спомени, сълзи,
      изпий смеха ми, вярата, дори душата,
      каквото искаш - всичко ми вземи!
И влей тогава в лекото ми тяло
от себе си отрова и живот.
Но първо помисли дали ще можеш...
Готов ли си да ме погубиш от любов?

© Елена Леонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??