Да ми се случиш - като сляпата неделя.
Онази, многопразнична и бяла.
Със онези рози и дантели,
и с онази, слъчевоизгряла
радост. Дето ще ни води
към нови хоризонти и дъги.
И към много обич, страшно много,
закотвена в овала на халки.
Да ми се случиш - като сляпата неделя.
Онази, многоцветната и шумна.
С онзи миг на устни прилепени,
във онази, дългата целувка,
от която новият живот се ражда
и която прекроява световете,
за да свърже с нишката си двама.
Със любов. Дълбоко. Във сърцето.
Да ми се случиш - като сляпата неделя.
Онази, многочувствена и нежна.
Във която двамата ще сме поели
по пътя на взаимната си вечност.
© Деян Димитров Всички права запазени