Когато пролетта разцъфва
и кукувица нейде кука,
а зимата далеч отстъпва -
тогава, нека ти не пука!
Когато вятъра в душата,
помита в ъглите боклука -
тогава затвори вратата
и нека пак, да ти не пука!
А ако нещо пък, те чопли,
когато "поркаш" си, от скука,
спомни си за жените топли -
пък, даже и да ти не пука!
Но, ако имаш стар приятел,
с когото пийнал си, на слука
и стане той за теб предател -
тогава, хич да ти не пука!
Бъди щастлив, когато страдаш,
дори, при мръсна злополука,
недей в страха си да припадаш,
тогава знай - да ти не пука!
И ако някой, те излъже
или пък, ти подложи кука -
тогава, не приготвяй въже,
а нека хем, да ти не пука!
Обаче, трудиш ли се здраво
и няма никаква сполука -
тогава, казвам ти направо:
- Кажи ми, как да не ти пука?
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
как да не ти пука?