Apr 23, 2007, 4:05 PM  

Да не ти пука 

  Poetry
1387 0 4

 

Когато пролетта разцъфва

и кукувица нейде кука,

а зимата далеч отстъпва -

тогава, нека ти не пука!

 

Когато вятъра в душата,

помита в ъглите боклука -

тогава затвори вратата

и нека пак, да ти не пука!

 

А ако нещо пък, те чопли,

когато "поркаш" си, от скука,

спомни си за жените топли -

пък, даже и да ти не пука!

 

Но, ако имаш стар приятел,

с когото пийнал си, на слука

и стане той за теб предател -

тогава, хич да ти не пука!

 

Бъди щастлив, когато страдаш,

дори, при мръсна злополука,

недей в страха си да припадаш,

тогава знай - да ти не пука!

 

И ако някой, те излъже

или пък, ти подложи кука -

тогава, не приготвяй въже,

а нека хем, да ти не пука!

 

Обаче, трудиш ли се здраво

и няма никаква сполука -

тогава, казвам ти направо:

- Кажи ми, как да не ти пука?

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??