18.03.2011 г., 11:48 ч.

Да обичаш 

  Поезия » Бели стихове
852 0 0

                                       ДА ОБИЧАШ


                           Измислих ли те? -

                           или там някъде те има,

                           или във сънищата ми идваш

                           и със ветреца в зората си отиваш?


                          Знам, че някъде си,

                          защото липсва ми

                          разходката във парка

                          и алеята криволичеща

                          със вековните дървета...


                         Знам, че някъде си,

                         защото си ми светлинката

                         в тъмната гора, уморена

                         след дълъг път в нощта...


                        Ще те търся -

                        като гургулица своите деца,

                        ще те търся -

                        във ветровете, разпалващи огъня,

                       ще те търся -

                       в капчиците на дъжда,

                       освежаващи ефира...


                       Ще те търся -

                       защото си ми  маякът в океана,

                       що вълните в него се разбиват...

                       Дори накрая на света -

                      на някой самотен остров,

                      ще те открия... 


                      И от бутилката във водата,

                      с най-любвеобилните слова,        

                     и духът ми отвътре освободен

                     ще обвие тялото ти 

                     и теб във плен...


                     Ще те открия,

                    защото знам, че те има

                    и блаженството с теб

                    ще прероди се

                    в най-съкровено...


                    Ще те намеря,

                    защото ценя живота, моя,

                    а твоя... безценен е за мен!

                   Знам, ще те намеря,

                   дори и в друго измерение...

                   а не в обикновения календарен ден...

                   

                

© Елизабет Фурнаджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??