Ще има винаги за някого да мислим
оти́шъл си от нас и от света,
пак страницата на живота ще прелистим-
отронва се във миг една сълза!
А споменът проблясвайки в сърцето
ще ни отвежда на познатите места!
Завинаги оставил ни човека
частица мъничка от своята душа!
Ще ни обгръщат дълги дни и нощи,
ще се усмихваме, ще плачем, ще мълчим...
щом Бог ни дава сили, можем още,
да се помолим тихо и да продължим!
© Руми Всички права запазени