26.04.2019 г., 23:26 ч.

Да се влюбиш 

  Поезия » Любовна
534 0 1


Разкажи ми ти! В какво се влюби?
В тяло нечие или лице?!
Но тъй, принцесо, ще загубиш –
слуги на времето са те. 

 

Когато то ги промени
нима ти би веднага се отрекла
от клетви казани на младини, 
с който в любовта на някой си се врекла?!

 

И щом се променят нима ще спреш
да обичаш този, който си избрала?!
Тогава с болка ти ще разбереш, 
че в театъра на суетата си играла. 

 

Влюби се в нечии добри очи, 
които в зимата душата ти ще сгряват. 
Макар измамни да са някога, уви, 
но само те в човек не остаряват. 

 

За теб – най-хубавият дар
е да се влюбиш в нечия душа. 
На нея времето не ѝ е господар
и струва повече отколкото света.

 

Из книгата ми "Безвремие"

© Росен Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??