9.10.2006 г., 11:38 ч.

Да се влюбиш през есен 

  Поезия
709 0 11
Да се влюбиш през есен,
сред слънчеви тихи поляни,
дето вятър през лятото
лудо коси е развявал,
а пчелите, отнесли
от дъхави билки нектара,
сладък мед да наливат в душата...

Да се влюбиш през есен,
когато земята пламти.
Не под цъфнали вишни,
когато пустеят гнездата...
И защото е болка да бъдеш щастлив,
във сърцето ти старо злато да капе...

Сякаш сам си се врекъл
на клада за грях да гориш –
обич есенна всичко изпепелява!
Има страст и пожари,
и лумнали в багри гори,
листопад,
после...
бяла пътека остава...

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??