10.09.2021 г., 21:07 ч.

Да си влюбен 

  Поезия » Любовна
620 0 0

Да си влюбен е вълшебна омая,
любовта когато се случи,
разголва душата и тайните,
и мъдро направлява, и учи.
Да не мечтаеш и мислиш,
а да я преживяваш,
да не чакаш и искаш,
тя сама причинява.
Гали със слънчев лъч тялото,
докосва го с тлееща сламка,
трепка на залеза в златото
и лудува в лунната сянка.
Пълзи с ръце по пътеката
и се слива с дъха на звездите,
с целувка въздушна и мека,
попива на екстаза сълзите. 
Забавлява  зноя на лятото,
с  пъстро хвърчило,
в очите грее усмихнато,
търсят се и се сливат.
Да си влюбен е тайнство,
а любовта е магия
и няма край, и насита,
стига да я откриеш!

© Илонка Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??