И помня, майко, кат ми каза:
Да те мразя;
Да те мразя;
Че си ме родила в таз страна нещастна и брунлива.
Но горд съм, майко, че ми трябва:
Да те мразя;
Да те мразя;
Че си ме кърмила на таз земя велика и красива.
© Станислав Новоселски Всички права запазени