5.10.2008 г., 11:57 ч.

Да запалиш огън 

  Поезия » Любовна
522 0 1

Да запалиш огън
е най-лесното нещо.
Един поглед влудяващ,
леко невинно докосване,
две думи, 
нежно прошепнати на ухо
с целувка по косите,
няма по-лесно
и пламва пожар.
Трудно е после 
да носиш дърва,
да поддържаш жаравата,
да опазиш огъня
от дъждове и буреносни стихии.
Да запалиш огън
е толкова лесно.
Намери първо 
за кого да гори,
кого да топли
и кого да пази от злото.
И помни най-важното - 
огъня за никой друг,
освен за двама,
не бива да гори.

© Радост Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??