3.03.2012 г., 10:54 ч.

Да знаете 

  Поезия
729 0 6

Книжно-момичешки мисли 

 

Момиче: 

 

Да чета лятна книжка

във на петъка края, 

ми напомня въздишката 

от залез омаен; 

и звъни самодивският

глас на вълните, 

скрит във всяко разплискване,

с пясък гушнат в скалите; 

виждам резени сочни 

от захапана диня; 

и жужене от точно 

тук пчелички преминали...

 

Книжка: 

 

Да съм с лятно момиче

във на зимата края, 

ми напомня кокичета. 

Пролет идва. Да знаете. 

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??