29.06.2007 г., 10:12 ч.

ДАЙ БОЖЕ 

  Поезия
692 0 4
Менят се пак сезон подир сезон,
след дълга зима идва топло лято,
а в живота вместо закон –
царува долар и корупция, и злато.
А в теб, Българийо, едничка на света,
където имаме море, гори, поляни
и Бог дори не ни лиши от красота,
народът ни гладува сред балкани.
С прости дънки, на вратлето с кръст,
най-горестните сълзи леем –
далеч от теб, Родино, мерим ръст.
Дай, Боже, на света да оцелеем!

© Дора Ефтимова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??