9.06.2009 г., 22:19 ч.

Дай си шанс 

  Поезия » Философска
1304 1 31

 

"Ако животът ти поднесе лимон, направи си от него лимонада!"

 

 

Да потъваш  в забрава е лесно.
Да  проливаш  горчиви  сълзи.
Да се сриваш. Да бягаш нечестно.

Да  вменяваш  си  чужди  вини.


Да въздъхваш, че отново съдбата
отредила  е   удар   суров
и към дъното тегли те тежко,
като камък на шия, жесток.


Да крещиш, че удавник не искаш
да  останеш,  но  потъваш  сега.
Дай си шанс! Стъпи  на "земята"...
изтласкай се към... повърхността.


И тогава викни: "Не, не искам
аз  жертва  да  бъда  за  вас.
От живота лимон ще изстискам,
лимонада със хъс ще създам!"

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??