9.10.2011 г., 9:20 ч.

Далавераджийка 

  Поезия » Философска
798 0 6

 

 

Сложих си роклята -

нова сатенена.

Дето я купих

от Пловдив - от Молла.

 

Черни ботушки

и шапката кожена.

И скъпи, и маркови

от лъскав бутик.

 

С чантата лачена,

очилата "Армани"

и норката плюшена -

любим мой атрибут.

 

С парфюма на Гучи

и  прическа помпозна,

покрита с козметика

най-най-луксозна.

 

Купих си ранчо.

Купих си вила.

Купих си яхта,

с вълните игрива.

 

Купих си куче.

Купих си котка.

Купих  приятели,

дори и любов.

 

Купувам -

туй най-добре

умея да правя.

Та всичко е мое -

щом парата си не зная.

 

От глава до пети

богато облечена.

От блясъка на парàта

пияна, увлечена,

за сделката нова

и различна се глася.

 

Качвам се в чисто новата,

синя ес-ел-ер класа.

В успеха уверена,

до край натискам педала.

……………………….

Уви, непосилна таз сделка

за мен се оказа.

А толкова исках

„да купя живот”.

Ах, колко много исках

просто

„да купя живот”.

 

09.10.2011г.

 

© Нели Бъзева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав! Така е, Нели, живота е любов! Хората искат истини, които е невъзможно да купят продавайки се!
  • ОК. Сори за незнанието!
    Много си добра. 6 си
  • всъщност, ***(и какво?!) - текстът по-долу - е доста стар. твоят ме присети.
  • Ех Доре, радвам се че те вдъхнових. 6 си!

    Поздрав за всички ДАЛАВЕРАДЖИЙ/КИ които мислят, че С ПАРИ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ КУПИ.
  • Тъжно...
  • Пестях от думи, ум, живот…
    Да си купя ново "аз"
    (по възможност –
    с цвят на пролет).

    Сега съм премененa!
    И какво?!
    Оказа се сетрето пошло,
    с кърпени джобóве.
Предложения
: ??:??