19.08.2008 г., 21:48 ч.

Далечен спомен 

  Поезия » Любовна
825 0 4
Далечен спомен

Светулки бледи рисуват мрежи в нощта,
в тъмата непрогледна, бездушна.
Ние лежим двама край старата къща
и аз ти тихо на ухо шушна:
- Спи, не буди се още!

Заедно един сън сънуваме,
за кулите вишни на светъл чертог.
Кога сме заедно не се страхуваме
ни от мрачна царица, ни войн жесток.
И в сладко безвремие минават час след час,
сякаш ангели светли прелитат край нас.

И тази нощ ще отмине
и слънце ще грейне с блясък вечен.
Но уви, от сладкия сън ще остане
само един спомен далечен.
- Ах, спи, не буди се още...

© Бодуен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??