6.03.2009 г., 14:17 ч.

Дали? 

  Поезия » Друга
602 0 5

 

Дали?

Дали утре ще бъде по-хубаво от днес,

дали ще получа радостна вест?

Дали няма нещо да ме боли,

дали ще спечеля повече пари?

 

Дали ще изглеждам утре добре,

дали пък няма да ми е зле?

Дали ще съм весела или добра,

дали ще съм озлобена мрачна жена?

 

Дали синовете ми ще са щастливи,

дали мама и татко ще са ми толкова мили?

Дали животът ми ще се подреди,

дали вече няма да ме боли?

 

Дали да прекарвам безсънни нощи,

дали да се опитвам да пиша още?

Дали ми помага белият лист,

дали да не бъда и аз егоист?

 

Дали няма да бъда отново предадена,

дали от акули няма да бъда изядена?

Дали ще се изправя след това падение,

дали ще съм личност във всяко отношение?

 

Дали да съм мъдра или да глупея,

дали съм виновна, задето старея?

Дали няма билка или някакъв лек,

дали ще се почувствам отново човек?

 

Дали самотата е извинение,

дали не дотягам с това поведение?

Дали за предателството трябва присъди,

дали пък не оставя бог да ги съди?

 

 

© Димка Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Твоето "Дали" е различно от моето "Дали",но ми хареса
  • еми няма да го чета .. с това - дали - в началото на всеки стих ...
  • мисля,че вътрешно ти знаеш и сама отговорите.Потърси в себе си!
  • Благодаря има много да се уча от вас и ще го направя..
  • Дали пък всичките тези въпроси,
    не крият отговори ясни и прости?
    Които всеки от нас разбира,
    но премълчава или умишлено скрива!

    Не се отказвай от белия лист! Не си струва да си егоист!!!

    На мен също ми хареса!!! Върви напред!
Предложения
: ??:??