30.07.2024 г., 8:01 ч.

Дали е така 

  Поезия
102 0 0

                Красотата не може да бъде скрита, за разлика от истината. 
                                              Меир Шалев

 

 

Красотата вижда ли се с просто око? 
Или пък истината се вижда така? 
И дали външната изящност от време оно
и сега се смята за истинска красота? 

 

Не знам, но се съмнявам в това, 
защото, според мен, често 
е невидима истинската красота,
а истината е на тайно место. 

 

Красив е Квазимодо, със добрата си душа, 
също като Есмералда 
прочута със своята изящност и красота. 
Точно така мисля аз, да! 

 

И красотата и истината може 
да са скрити под невидим плащ. 
Но аз вярвам твърдо, мили Боже, 
че се разкриват в правилния час. 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Красотата истина е и истината красота е »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??