12.06.2007 г., 8:54 ч.

Дали те има 

  Поезия
551 0 8
Дали наистина те има -
с бадемови очи, с абаносови коси.
С топла и мека, и недостижима
бяла кожа те зървам в нощта.
Нощта, изпъстрена с влюбени звезди.

Изправена върху бялата чешма,
коси размахваш и с ръцете си
чакаш да прегърнеш
и намериш сродната си душа.
Аз гледам със затворени очи.

Не чакаш мен, но вярвам,
че ще дойдеш в Битието мое.
Ще постоиш и ще си заминеш.
След това ще чакам и ще се надявам,
с неизменната усмивка на лице,
да те видя, че пристигаш.

05.02.1996 г.

© Красимир Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??