11.10.2010 г., 16:49 ч.

Даровете на звездите 

  Поезия » Философска
526 0 4

666

Знаеш ли тайната на този символ,

знаеш ли скритата мъдрост, силата невероятна

и мощта, на която себе си ти посвещаваш?

 

Кой привлича те към себе си,

кой говори скрито във душата ти,

кой като игра невинна

иска всичко това да ти представи?

 

О, дете човешко не посягай към звездите, искайки да ги прегърнеш;

не посягай, с порив тъмен да ги притежаваш.

Не откъсвай част от тях и косите не закичвай с нея,

не полагай доверчиво своята наивност детска

пред очите им изпълнени със строгостта студена

и пред блясъка, изгарящ суетата ти човешка!

 

Спри високомерната си смелост,

с възхищение и почит погледа си твой изпълвай

и пред трона им възвишен преклони главица ти смирено.

 

Колко тайни там се крият, скрити зад воали непрозрачни?

Ти един след друг отмятай ги, без със сила да ги сваляш.

Търпеливо с воля постоянна ти узрявай,

пред олтара на святостта им коленичило

даровете им със търпение очаквай.

 

И един прекрасен ден, без ти да усетиш

тайните ще ти разкрият и във общността си бляскава

като своя сродна същност те ще те приемат.

Изненадата почти ще те замае, радостта ще те опие.

 

И назад обръщаща поглед душата ти

крачките ти малки по дългия път ще открие

като блестящи лъчи, осветяващи съдбата ти,

като чист диамант от мъдрост пръснат на части в Безкрая.

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е блясък мила Есфир Асфар а опасност и то голяма опасност, ако не се опитаме да разберем на какво е символ 6, 66, 666.
    При всяко положение това е символ на противодействащите на духовната човешка еволюция сили, но от друга страна опознавайки тези сили и изграждайки правилно отношение към тях, ние самите правилно се поставяме в развитието. Може би не съм изразила точно замисъла ми.
  • Добре е, дано никой не се лъже от блясъка на шестиците!!!
  • Рима не, само ритъм и смисъл. Новите редове едва ли ще донесат нещо повече. Благодаря за мнението!
  • Вземи сложи някой нов ред насред тия безконечия. От това никой няма да пострада, още повече, че рима така или иначе не си ползвала.
Предложения
: ??:??