23.12.2012 г., 10:42 ч.

Действителност 

  Поезия » Гражданска
309 0 0

Стоят и вечно празнословят!

 И искат все да се вредят...

 За кацата със мед се борят

 и няма да се предадат!


Погледниш ли ги, все юнаци,

 младежи с мускули и ум,

 но в жалка роля на глупаци,

 които само вдигат шум!


Те друга работа не хващат

 и гледат да се надхитрят!

 И за зелен хайвер се пращат,

 докато да се провалят!


За тях най-важен е хитреца

 и всеки селски бабаит,

 и онзи, който все ни клеца

 и като крави ни дои!


О, значи те не празнословят,

 а тъмни планове кроят!

 Наивните души отравят

 и са разбойници от кръв и плът !
Защо тогава все се чудим,

че все на дъното стоим!

Косите си така ще скубим,

докато да се изродим!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??