29.08.2008 г., 0:28 ч.

Декларация 

  Поезия » Философска
753 0 10
Декларирам:
зряла жена съм,
с душа на тийнейджър;
висока
сто шейсет и четири сантиметра;
коса тъмна, начупена,
очи топли,
кафяви,
с изражение мило;
устни изписани,
чувствени,
с дискретно червило.

Влюбена?
Да,
във морето,
отпреди няколко еона.
Обичам небето,
планината,
и стръмните сколонове.

Любимо ядене -
мелба!
Любим цвят -
светло синьо.
"Любов по време на холера" -
книга любима.
Чета Иван Пейчев с наслада,
а пред платната на Кандински -
вълнува се силно душата ми млада.

Злато по себе си не нося,
спокойно спя нощем,
старая се да съм чиста
и в делата си,
и във мислите си -
пред себе си и пред Бога.

Както на този свят съм дошла,
така ще си ходя!

------------------------------------
*Успение на св. Анна, 2008
Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??