Днес демонът се запозна със любовта,
най-малката сестра на добротата,
която, щом прегърна, засия
като невиждан скъпоценен камък.
И в този миг поиска времето да спре,
за да успее да опази красотата
на приказния спомен с векове,
който ще го сгрява във душата.
Дори покае се за свойте грехове,
на църква ходи бившият безбожник,
по път поемайки кьм нови светове,
за първи път почувствал се свободен.
© Ивето Всички права запазени
Поздрав,мила!