18.05.2007 г., 17:08 ч.

Демоните 

  Поезия
437 0 0

Адът с демони е пълен,
които от болка крещят
и планът им бе пъклен:
болката те да предадат.


На човечеството злобно
тъгата трябваше да дадат
и в мълчанието гробно
с шум всичко да унищожат.


В черните си празни очи
омраза червена гореше,
пресъхнали, не видели сълзи,
в тях смъртта трептеше.


Преди това били са човеци,
живели са на тази земя.
Но сега прокълнати са вовеки
да потъват в тази тъга.


Не една душа погубили са
като човешки същества преди,
затова някои неща непростими са
и няма какво да ги спаси.


Сега демоните в ада горят,
чакат на опашката пламенна
и за да могат да се спасят,
вършат работата старателна.


И може би някой ден, дори
след няколко века напред,
даже да ги няма тези мечти,
техния дълг ще бъде отнет.


И ако заслужат прошка сами
след огъня, болката и самотата,
ще се върнат към тези мечти
и ще се борят за правдата...

© Няма значение Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??