24.02.2007 г., 17:09 ч.

Демонът говореше 

  Поезия
736 0 7

 Ти искаш ли да бъдеш безпощаден,
 попита демонът едно ридаещо момче,
 силата да побеждаваш да е твоя
 и никой никога да не може да те спре.
 
 И в този ден, когато имаш всичко,
 за което някога си бе мечтал,

 тя при тебе да се върне,
 ти би ли поделил... от своето на нея би ли дал?

 Макар да знаеш, че тя не заслужава
 дори и  капчица от твоята любов,
 в миналото с нея така без жал се подиграла,
 без да чуе твоя зов.
 
 Не! Извика то, подвластно на гнева си,
 а раните, оставили следи ,
 безмилостнно все тъй крещяха
 за любовта, която никога не ще пламти както преди... Продължава

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??