29.10.2009 г., 1:01 ч.

Ден нечакан 

  Поезия
495 0 2

Ако дойде ден нечакан

и минало сме аз и ти,

ако дойде ден сега зловещ,

още ще ме помниш ти.

 

Аз няма да изчезна

като падаща звезда в нощта,

аз вечно ще остана

писък в твоята душа.

 

Ще съм сянка в твоя блян,

ще се смея или страдам

и ще бродя в твоя сън,

ръка към тебе ще протягам.

 

Спомняш ли си със усмивка

за мен, мига и този ден,

усещаш ли тъга и тръпка?

Ще живея вечно в теб и ти във мен.

 

Но пророниш ли сълза със мъка

от мен и миналите дни,

не ме мрази и не проклинай -

щастливи бяхме аз и ти.

 

Ако дойде ден нечакан

и рухнат две мечти,

ако дойде ден сега зловещ -

нежен спомен запази.

 

© Мартина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??