25.11.2008 г., 0:18 ч.

Ден обикновен 

  Поезия » Друга
932 0 14
В алманаха на зимата, в синьо безстрастие,
свежда ледени клепки поредният ден...
Уморен и скрежасал от ялови кастинги,
се завръща унило в познат мизансцен.

Днеска също не му беше ден за Оскари,
беше в същия сгънат и сив коловоз...
и не бяха за него (отново!) фанфарите -
изигра малка роля - "девятка" в "Без коз".

С чаша вино червено е пак на фотьойла си,
и е тих, и е зимен, и с празни очи...
Само в него дълбоко, изплетен от полюси,
оня другият, утрешен ден, му горчи...

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??