29.10.2007 г., 14:05 ч.

Ден за избори 

  Поезия
666 0 8
 

Вчера

           разговаряхме.

Мълчанието

                         помрачихме -

и то, глупачето, жестоко се обиди,

с тез високи тонове, дето го разбуди.

И тия думи сякаш

                                     запълват празнотата...

Отмъщение крои ни -

                                          лукаво - тишината.

Дали завинаги

                                 ще ни забрави -

че всяка капка

                                от ръмежа да отеква?

           Или

           като най-нахално ни преследва -

мозъчните ни импулси

                                           гласни ще създава?

Ужким си говорим,

                                       а гръб ти обръщам.

От къде тръгна и къде пристигаш?!

С отговорите подпитваш,

                               аз с въпроси ти отвръщам.

- Не можем повече така.

                                           Нямаш ми доверие...

- Защо ме мъчиш

                                  с тези подозрения!?

Този ден подейства ми

                                               неблагоприятно...

А и аз на него...

И нощта изниза се като

                                         живак от епруветка.

Днес се е паднало...

                                      евентуално безвъзратно.

На лицето ми изписано е

                                              всичко вероятно...

На капилярите

стените

от съмнение

са разширени...

- Трябва да избираш...

                                           Не можем да отлагаме.

- Веднъж цитира ми

                    своя песен любима:

                    „Думите само дим били..."

                  С тез частици недоизгорели
                    
мен по атомчета ще събираш!

- Вслушай се в звуците,

                                              ударите, съпроводили

на честотните тласъци

                                             в кухите ни мускули...

Вчера бе ден за размисъл,

                                            днес бе ден за избори...

А сега, нека просто помълчим...

 

P.S.Публикувам го сега, но своевременно ще го коригирам, ако сметна за нужно, понеже ме убедиха, че тоя стих... има голям потенциал и мога още и още да го разгръщам...

© Нежното Ласо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??