22.08.2021 г., 12:18 ч.

Дете на "наведени" 

  Поезия » Хумористична
594 0 0

Ех, ти, хлапе,

с вирнато носле,

оплакваш се ти

днес от живота си, 

сякаш родителите ти

са избирали съдбата си.

"Кофти родители", казваш,

безразсъдно плямпаш

и вечно си недоволен,

никога – скромен!

Пушиш ти трева –

живееш в синева,

не стъпваш по земята – 

"медитираш" в небесата.

Псуваш – дори да си нахранен,

държиш по модата да си облечен,

в завод да работиш не щеш –

против принципите ти е... кълнеш.

Самочувствието ти е дар от бога,

а родителите ти – наказание от ада.

Дяволът ти е пръв приятел,

алкохолът – премъдър учител.

Стремежът за по-добро бъдеще,

уви, не е твой патент, момче;

не гори юргана семеен

заради една бълха! Немеем.

 

 

 

01.07.2021 г.

© Гюрхан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??