Търсих те в гори,
търсих те в поля,
търсих те във родна
и във чужда земя.
И знам че има някъде една -
зелена, малка, махаща с крила.
Носиш надежда, вяра, светлина.
Всички казват, че сбъдваш чудеса.
Красива си, грееш с четири листа
и ти ще сбъднеш моята мечта!
Ах, дано в моята родина
те намеря, мила моя,
детелина!
© Тодор Йорданов Всички права запазени