19.11.2007 г., 20:01 ч.

Детето... 

  Поезия
575 0 1

Черен облак във формата на разбито сърце,
стоящ зловещо в тъмното небе,
истински ужас в очите на невръстно дете...
Копнеещо за малко светлина в тъмния тунел,
молещо плахо за утеха в нощта,
поглеждащо нагоре с призив неумел...
Чакащо за малко измамна светлина!
И това дете вярва още в приказки чудати,
за малки феи и ангели хвъркати!
Където щастието побеждава злото,
където го побеждава то самото...
И ето вижте сега детето,
съзира лъч, разкъсващ облака...
То с усмивка живее под небето
и сбъднати приказки вечно ще чака...

© Властвам над нищото Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ПРЕКРАСЕН СТИХ!
    МНОГО СИЛНИ ДУМИ!!! 6+
Предложения
: ??:??