19.05.2011 г., 14:21 ч.

Детство 

  Поезия » Гражданска
582 1 4

 

 

Детство мое, реално и вълшебно!

Детство мое, така си ми потребно!

 

Да можех, детство, да те върна!

С пари да можех

да те купя!

Игрите детски да прегърна!

От просеника

да отчупя!

 

Да можех пак по твойте дири

да дойда,

в чудния ти шатър!

Да тичам по поля, баири

и да ме роши

палав вятър!

 

Вълшебно детство, птиче странно,

да бих могла

да те догоня!

След теб препускам непрестанно

и стискам гривата

на коня!

 

... Отминало си безвъзвратно!

Веднъж в живота ни

те има!

Не се лети към теб обратно,

настъпи ли

студена зима!

 

 

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??