1.07.2024 г., 12:08 ч.

Девойката, която ме хареса 

  Поезия » Любовна
267 3 5

ДЕВОЙКАТА, КОЯТО МЕ ХАРЕСА

 

... мен жегата ужасно ме нервира,

а пък и време беше му все пак,

реших и аз – вместо да пия бира,

да сляза днес на варненския бряг,

 

наместих си хавлийката на плажа,

отвсякъде погледнат – ствол на дъб,

и почнах с плажно масло да се мажа –

гърди, корем и бицепси – и гръб,

 

и в миг – откъм чадъра на съседа,

на метър-два от мен кажи-речи,

една девойка почна да ме гледа! –

и не извърна – ни за миг! – очи,

 

ухаеше наистина прекрасно! –

с парфюмчето на пролетни липи,

а тубичката с прясно плажно масло

не зная как връз мене се стопи.

 

Забравих ЕГН-то си, адреса,

натрупания пенсионен стаж!...

С девойката, която ме хареса! –

мен, старчето на варненския плаж.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??