20.04.2022 г., 11:27 ч.  

Диагноза 

  Поезия » Гражданска
308 0 0

 

Седемструнна китара и възкръснал Висоцки,

с гневни акорди за руския срам.

За жалки подобия на Сталин и Троцки,

за ченге проповядващо в божия храм.

 

Тънат в забрава Пастернак, Достоевски -

актуален днес е вълчия вой.

С буквата Zeт лекуват комплекси,

с военна реторика заместват Толстой.

 

Биполярно разстройство и лош махмурлук -

диагноза на "избраната" нация.

С лъжепророци се стигна до тук,

брат против брата в "спецоперация".

 

Зад телени мрежи е светлият ум -

гласът и очите на едно поколение.

За всички клакьори, за паразитния шум,

нищо различно от огромно презрение.

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??