6.11.2007 г., 15:48 ч.

Диоген 

  Поезия
1018 0 1
                                                  Това е посветена на моя идол и любим философ
                                                                         Диоген Синопски


Живял е той нявга,
жив е и днес.
С фенера си търси
човека нощес.

От кацата мръсна
обиждал наред,
но днес ние нему
рисуваме портрет.

Гражданин бил е
той на света
и нямало за него
дума „СРАМОТА”.

Попаднал във робство,
но не бил покосен.
Бил е свободен,
дори и във плен.


С какво ме впечатли
тоз философски циник,
та като чуя за него,
грейвам във миг.

© Иван Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??