ДИОГЕНИАДА
Това тук е моят живот,
но тези тук не са моят народ…
Това тука е моята природа,
но тези тук не са моята порода…
Това тук е моята планета,
но тези тук не са моята чета…
Това тук е моето море,
но тези тук не са човечни мъже…
Тези тука не са хора –
не са на човека събора…
Защо ли на тази Земя
не срещнах човешка душа?...
Търси Диоген с фенера ЧОВЕКА –
в бъчва ще чака още няколко века!...
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени