Миналото е непрозрачно,
а бъдещето - не е ясно,
радвай се на днешния ден
отива си безвъзвратно.
За миналото не тъгувай,
принадлежи на безкрая,
на бъдещето не разчитай,
не ще ти обещае рая.
Не внесеш ли радостта
в душата си днес,
рискуваш животът да премине
край тебе като в унес.
© Мадлен Всички права запазени