8.08.2012 г., 17:32 ч.

Днес си нов 

  Поезия » Философска
443 0 5

Събудаш се и някак си усещаш,

че днес си нов, че нещо в тебе трепва,

и вътрешното Аз наум крещи:

Стани! Започват новите ти дни!

 

Донякъде изпитваш малко страх

дали ще си готов, дали ще можеш?

Но бързо осъзнаваш само в тях

ще спреш за бъдещето си да се тревожиш!

 

И всичко ти се струва по-различно,

усмивки виждаш в повече лица.

Горещо ти е, слънцето напича,

но теб не ти се връща у дома!

 

И тъй опрял челото си в колене,

си мислиш: А защо ли точно днес?

Защо сега се случва нещо в мене,

а не преди година, преди две?

 

Нещата всъщност винаги започват

там някъде в килера на главите ни.

Но може цял живот да не достигне,

за да открием, че сами творим съдбите си!

 

Когато случи се, когато нещо  трепне,

разбираш  всяка болка, че си струваше.

От днес си друг, умря човекът в тебе,

животът, който с  лекота профукваше!

 

 

© Йордан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??