28.10.2020 г., 8:42 ч.

Днешният Андрешко 

  Поезия » Гражданска
203 1 2

Жив е! Дори не е умирал

днешният Андрешко!

Нахъсан и по-еволюирал

сред племето човешко.

 

С джип каруцата е заменил,               

ямурлукът –   с маркови  дрехи.

Род и морал с лекота подменил

в името на своите успехи.

 

Поизтупал блатната кал,

на Станоя бедите забравил...

Какво ли, какво ли не би дал

имотен стопанин да стане?

 

На първо място в неговия списък

е... подялбата на бащиния  дом;

Разбира се, за него е орисан...

(български познат синдром).

 

И в службата не си поплюва,    

скатава се, нали е тарикат!

С човека на деня общува –

залог за дните, които предстоят.

 

А после вдига летва още по-високо,    

за политик е почти узрял,

с готовност ще преборва  злото

Политикът наш! И то успял!                                                    

 

Бедният, защо да не мечтае

и за друга благодат?

След изборите как ще стане

излъскан евродепутат?...

 

Ех, ако можеше отнякъде Елин Пелин

да види бедния си свой герой...

Пораснал,  вече властелин

на ново време и... в объркан строй!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??