29.11.2017 г., 11:39 ч.

До целувката 

  Поезия
702 2 5

 

Прихлупи се небето.
Севернякът
птиците на юг прогони,
сиви облаци довлече
и сняг от тях започна да преде.
Цветята
главици уморени
към земята наклониха,
а тя,
в майчината си прегръдка,
семенцата плодни приюти.
Дърветата посърнаха,
онемяха
и заспаха
… до целувката
на следващата пролет. 

 

 

© Ласка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??