23.12.2007 г., 12:06 ч.

До дядо Коледа - закъсняло... 

  Поезия
429 0 2

Отдавна нямаше ги панделките,

опашките  безропотно понесоха

пластове боя, наказана

да крие как годините нанесоха

стрес,  чакане, сълзи,

обиди, мъки и раздели,

отрязани, по-малко да боли,

тежестта от безоки изневери.

Нямаше го детското лице,

сега поглеждаше се с неохота.

Красотата във въздишки кръстеше ръце

и  събираше багажа си на безработна.

Какво остана - кой да чака?

Какво отиде си - кого да иска?

Не се заключваше, но плака,

че  вече пенсионира се и риска.

На бюрото намери лист намачкан,

сълзите си отпрати,  за да е четливо.

Преливаше животът й от неудачи,

 как  заслуги трупат се да  е щастлива?

Писа кратко, но с трепет.

Светлина  погали нежното й рамо.

"Дядо Коледа, голяма аз съм вече,

подаръци не ща, споделена обич  само".

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??