17.09.2013 г., 21:38 ч.

До последния сигурен час 

  Поезия » Любовна
581 0 2

До последния сигурен час

 

На К.


До бездъх ме боли. Не престава.
Няма лек срещу тази тъга.
Ще ме стоплиш ли с полъх-жарава?
Имам нужда от него сега.
Колко студ изтърпях. И обида.
Колко тихи, горещи сълзи...
Все прошепвах на болката: "Стига!",
но сърцето не спря да кърви.
Ти ще бъдеш един срещу всички,
точно както се борих и аз.
Ще обичаш, ще бъдеш обичан...
Ще разменяш години за час.
Ще даряваш любов и утеха...
Ще ти връщат с усмивка добра
къс доверие - скъсана дреха
и заострена сабя в гърба.
До бездъх ще боли. Без да спира.
И без лек срещу тази тъга.
Вместо тънка и хладна рапира,
аз дарявам ти топла ръка.
Да се борим - дуел срещу всички.
Ти до мене, до тебе пък аз.
Във борбата за силно обичане
до последния сигурен час.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря.
  • Ти ще бъдеш един срещу всички,
    точно както се борих и аз.
    Ще обичаш, ще бъдеш обичан...
    Ще разменяш години за час.

    Хубав стих Яна!
Предложения
: ??:??