16.06.2011 г., 11:39 ч.

Добро утро 

  Поезия » Пейзажна
1187 1 2

 

 

 

Когато се събудиш сутрин

от зайче слънчево пробягнало навън,

някак леко и по детски

помамило последния ти сън,

тогава ставаш,

потриваш уморени очи и

утрото посрещаш с нежен звън

на жълтите камбанки в двора.

 

- Добро утро!  - храстите говорят

и поклащат крехки телца.

- Добро утро! - поздравява бодро

 хорът на градинските цветя -

рано-рано листенца умили

с чиста планинска роса…

- Добро утро! - отвръщаш.

- Добро утро - каква красота!

- Добро утро, така ти започва денят…

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??