23.07.2019 г., 16:48 ч.

Добър или Лош 

  Поезия » Философска
490 0 1

Добър или лош,
на капки прозрачни се оттича животът ни -
облян от внезапния дъжд лист,
трептящ натежал,
И всяка една
като пръска от четка

на странен художник
оформя съдбата ни -
напоена с парфюма на радост
и горчив аромат на печал...

 

В момента щастлив
тъй страстно желаем
летящата капка да спрем...
Мигът тъй красив и нетраен
да спасим от упадък и тлен...

 

А на бедата
         удар коварен
внезапно усетили нов -
кинжалът на Дявол
зъл и безжалостен -
цяла Вечност кървим за Любов...

 

Капки красиви,
Капки безжалостни,
не може човек да ви спре...
Но лъже се, който повярва,
Че може Живот да умре...

 

22.07.2019г.
 

© Боян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??