27.06.2007 г., 10:11 ч.

Добър вечер 

  Поезия
730 0 11
 

Добър вечер, приятелко!

Виж се, колко си хубава !

Как ли ?... спряла си времето

във очите ни влюбени.


Как ли ?... скрила безсъние,

на дъжда се усмихваш.

Как ли?... с полет в душата си

все по облаци скиташ.



Аз кафе ще направя,

ти ще седнеш до мене.

Отеснява ни стаята

от оловно доверие.


Как ли?... с поглед успяваме

и сълзите си пием.

От смеха ни, съседите

зад вратите се крият.


Нека после одумват

мойте устни червени

и косите ни черни

и лицата ни бели...


И така ще посрещнем

всички свои неволи

и мечти ще зачеркнем,

ще измислим и нови...


Добър вечер, приятелко !

Виж се, колко си хубава !

Как ли ?... спираме времето

във очите си влюбени.

© Радостина Марчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??