20.05.2008 г., 6:26 ч.

Докосване 

  Поезия
684 0 7
Докосване

Дъждец ромони, рони сълзи липата.
Ветрец шумоли и си спомня дъгата.
Разноцветен килим от пъстри листа
постила старателно днес есента.

Слънце с усмивка стопли душата ми,
свенливо те гледам, докосвам ръката ти,
свеждам поглед, сърцето ми бие до пръсване...
мене ли гледаш и мене ли търсиш?

В очите ти плахо сега се оглеждам,
топлина ме докосна и тиха надежда.
Езерца са очите ти. С обич са пълни,
с усмивка ...
А мен ме е страх от потъване.


© Емилия Миланова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??