19.02.2014 г., 0:28 ч.

Дриймландия 

  Поезия » Любовна
386 0 3
През гъстата мъгла със тебе се надбягваме. 
Това е като лутане по пладне. 
На метър от ръба, на крачка от пропадане 
опитваме съдбата да откраднем. 

И в този кратък миг - ефирна безтегловност, 
усещаш ли, че времето е спряло? 
И глух е всеки вик, а въздухът оловен. 
И цветната дъга е в черно-бяло. 

И с теб сега мълчим, притихнали смирено. 
И ти се сгушваш бавно пак във мене. 
Не можем да заспим, но тук е тъй студено, 
че мислите ни почват да треперят. 

И паяжини мрак очите ни изплитат, 
и бавно се затварят, уморени. 
И в сънения град мечтите ни отлитат, 
а аз те виждам вече замъглена. 

Целувка. Лека нощ! Заспиваме, любима. 
Умира любовта ни там, навън. 
Във този миг сме тук. А утре ще ни има ли? 
Обичам те! Дори и да е сън...

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубава творба!Поздравления!
  • Интересен поетичен ракурс към любовта!
    Потопих се в атмосферата на стиха, попих смисъла му...
    Поздрав за оригиналната и стойностна творба!
  • Чудесно!
Предложения
: ??:??