21.10.2009 г., 16:28 ч.

Друг свят 

  Поезия » Друга
907 0 5

Друг свят

 

Море, небе... И сливат се във синьо.

Безумен бяг, препускащи коне...

Бутилка недопито бяло вино,

две стиснати отчаяно ръце...

На хоризонта - ято диви птици,

рисувани с дъха ти по стъклото...

В очите - малки бляскави зеници,

разбъркани числа - като на тото.

По пясъка прегърнати мечти

изгряват тихо в залеза сияен.

И ситен дъжд от падащи звезди...

Видя ли края? Пътят е безкраен...

Самотен клон прекършен се люлее,

сразен от някой Зевсов гръм чутовен.

Не, не плачи! Сърцето ти се смее...

Една сълза беляза миг съдбовен.

Усмивката ми! Скрий я бързо в скрина!

На нея името ми напиши с мастило,

та утре сутрин, като си замина,

тя с моя глас да шепне нежно, мило...

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??