16.05.2007 г., 14:56 ч.

Друга обич 

  Поезия
1781 1 21
Виж как слънцето прегръща планината,
над нас трепти небесното крило,
в косите ни се гони майски вятър
и свеждат клони пред нозете ни чело.

Ръката ти във мойта търси пристан,
душата ти към мен дълбае брод -
една любов, изгаряща и чиста,
блести в зениците на твоя небосвод!

Към мен протягаш две горещи длани,
но ме изгаря сякаш твойта топлина
и ужким си на дъх, на стон от мене,
а сякаш между нас стои стена!

Подавам ти ръка, но вместо огън,
поставям в шепите ти топли леден къс
и искам да те стопля, но не мога -
че друга обич нося като кръст!

© Боряна Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??